måndag 26 november 2012

"Livet i Krokom"

 
I lördags var jag på en trevlig träff i Kälom. Eivor Comén hade bjudit in oss alla "brodöser" till bonaden "Livet i krokom". Inför Kulturveckan i oktober broderade ett 40-tal kvinnor ett gemensamt konstverk. Alla bidrog med sin bild av "Livet i krokom". Själv broderade jag Blomsterfjället Ansätten. Det kändes mest naturligt efter 25 års strövtåg på fjället. När jag lämnade in mitt bidrag hade jag ingen aning om hur resultatet skulle bli. Delarna monterades ihop av Carina Ericsson till ett jättefint konstverk.
Bonaden är nu överlämnad som gåva till Krokoms kommun och kommer att turnerna runt i kommunen. Alla kan boka den och visa den i sin by. Men först ska den få en praktisk inramning som kan fällas ihop och lätt kunna transporteras.
Till bonaden finns också ett fint häfte med bilder på alla delarna och en presentation av alla brodöser. Det kan köpas på kommunen för 50 kr. Bra julklappstips.
Med Eivors goda fika kom vi snabbt loss med nya idéer inför nästa års kulturvecka. Alla känner sig lockade att fortsätta att träffas i nätverket och skapa nya konstverk.

På vägen hem snurrade det runt i huvudet av idéer. Trots att jag var tvungen att koncentrera mig på körningen, då de var glashalt på vägen.
Appropå is. På morgonen innan jag åkte till Kälom, var min man och jag ute och åkte skridskor på Bakvassjön. Tänk att det blev av. Det var ett par centimeter med ny kallsnö på isen, men det var inget hinder. Jättekul. Men fy vad otränad man är. Så tyvärr klarade vi inte att åka runt hela sjön. Kan varmt rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar