fredag 30 augusti 2013

Redan slut?

Nu har min väninna Sonja och jag gått upp på fjället och samlat in alla skyltar och stolpar längs Blomsterleden.  Fjällets rika blomning är i stort sett över för i år. Det känns lite sorgligt.  Tiden går alldeles för fort. Somrarna blir lätt så intensiva med allt man vill göra. Jag skulle bra gärna vilja ha ett par veckor att bara njuta av blomsterprakten. Kanske jag ska skriva in "njutvecka" i min agenda för nästa sommar?
Men trots min klagan så har vi haft en fantastiskt fin sommar med en riklig blomning och många deltagare på våra  guidade vandringar. Orkidéerna har dock tagit det lite lugnare i år. Jag jobbar lite som floraväktare och räknar några  hotade arter som vityxne och brunkulla. De har varit mycket färre i antal i år. Förhoppningsvis har de vilat upp sig och kommer igen nästa år.
Jag måste få ge en stor eloge till alla som vandrat Blomsterleden i sommar! Här finns ingen nerskräpning.  I media säger man att nerskräpning är ett  stort bekymmer i fjällen - men så är det inte hos oss. Här gläds vi av naturen och värnar den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar